8 kaitīgi ieradumi, kas var izraisīt nieru bojājumus. Izvairieties no tiem!

Urīnpūšļa neiztukšošana

Kad daba sauc, tad to ir jāklausa. Urīnpūslī nevajadzētu uzkrāt urīnu. Ja regulāri sanāk tā darīt, tas var palielināt spiedienu nierēs, galu galā izraisot nieru mazspēju vai urīna nesaturēšanu.

Pārāk maz ūdens uzturā

Lai pildītu savas funkcijas, nierēm jābūt apgādātām ar pietiekoši daudz ūdens. Ja netiek dzerts pietiekoši daudz ūdens, mūsu asinīs sāk uzkrāties toksīni. Dienā ieteicams izdzert apmēram 12 glāzes ūdens. Lai saprastu, vai dzerat pietiekoši daudz ūdens, atliek vien pārbaudīt savas ādas krāsu.

Pārāk daudz sāls uzturā

Sāls, protams, ir ļoti nozīmīgs mūsu organismam, bet to jālieto ar mēru. Pārāk daudz sāls organismā var palielināt asinsspiedienu un pārlieku noslogot nieres. Dienā nevajadzētu uzņemt vairāk par 5,8 g sāls.

Regulāra pretsāpju līdzekļu lietošana

Mēs pārāk bieži lietojam nepamatoti daudz medikamentu. Ja kaut kas sāp, ir taču tik vienkārši iedzert pretsāpju tableti. Iesakām padomāt divreiz. Jebkuram medikamentam ir blakusefekti, un daudzi no tiem negatīvi ietekmē nieres.

Diēta ar augstu olbaltumvielu saturu

Protams, olbaltumvielas ir veselīgas, bet pārlieku bieža sarkanās gaļas un citu olbatumvielu produktu lietošana var palielināt risku saslimt ar nieru slimībām. Grupa ekspertu no Hārvardas Universitātes nesenā pētījumā atklājuši, ka diēta, kurā jālieto daudz olbaltumvielu, var kaitēt nierēm. Olbaltumvielu sadalīšanās blakusprodukts ir amonjaks – toksīns, kuru jūsu nierēm ir jāspēj neitralizēt. Jo vairāk olbaltumvielu uzturā, jo vairāk nierēm jāstrādā. Galu galā var pasliktināties nieru funkcionēšana.

Pārāk daudz alkohola

Spirtā esošie toksīni var kaitēt ne tikai nierēm, bet arī aknām. Ja vēlaties izvairīties no nieru saslimšanām, iesakām alkoholu lietot ar mēru.

Pārāk daudz kofeīna uzturā

Bieži vien mēs lietojam daudz vairāk kofeīna nekā domājam. Kofeīns bieži atrodams arī gāzēta ūdens un bezalkaholisko dzērienu sastāvā. Pirms jūs pagūsiet par to uzzināt, asinsspiediens jau būs pārlieku liels, un nieres liks par to zināt.

Ignorējat infekcijas

Nepievēršot uzmanību visparastākajām infekcijas slimībām – tādām kā saaukstēšanās, gripa, klepus, faringīts, tonsilīts un daudzas citas, jūs pakļaujat riskam savas nieres. Turklāt cilvēki, kuriem ir problēmas ar nierēm, ir daudz jutīgāki pret laikapstākļu maiņām un daudz biežāk slimo.

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment