“Grāfa” salāti. Pats garšīgāks ēdiens no galda bietēm. “Siļķi kažokā” vairs negatavojam

Bietes ir sakņaugi, kas ir populārs dārzenis, pazīstams ar savu raksturīgo sarkanu vai purpursarkanu krāsu. Šis spilgtais dārzenis ir izcils gan pēc izskata, gan garšas.

Bietes ir viens no retajiem dārzeņiem, kas tiek izmantots visā augā – gan saknes, gan lapas. Saknes ir īpaši populāras un tās var lietot daudzos veidos. Bietes var pagatavot vārītas, cepot vai sautējot, izmantot svaigās salātos, marinēt vai pat cept kā kraukšķīgu uzkodu.

Bietēm ir raksturīga salda, viegli aizraujoša garša. Tās piedāvā plašu vitamīnu un minerālvielu klāstu, tostarp A vitamīnu, C vitamīnu, dzelzi un magniju. Bietēm ir arī antioksidantu īpašības, kas palīdz aizsargāt mūsu ķermeni no brīvo radikāļu bojājumiem.

Daudzi novērtē bietes arī kā veselīgu pārtikas izvēli, jo tās ir zemas kalorijas un bagātas ar šķiedrvielām. Tās var būt lielisks papildinājums dažādām ēdienreizēm un palīdzēt uzturēt līdzsvarotu un veselīgu uzturu.

Turklāt bietes ir arī daudzpusīgas virtuvē. Tos var izmantot kā galveno sastāvdaļu salātos vai kā papildinājumu dažādiem ēdieniem, piemēram, zupām, siltajiem ēdieniem vai sulu kokteiļiem. Ar bietēm vari eksperimentēt un radīt dažādas gardas un barojošas ēdienu kombinācijas.

Kopumā bietes ir garšīgs, barojošs un daudzpusīgs dārzenis, kas ir iecienīts daudzās virtuvēs. Tās piedāvā ne tikai bagātīgu garšas pieredzi, bet arī daudzus veselīgiem uzturam svarīgus labumus.

Saglabā recepti sev. Tā lieliski noderēs gan svētkos, gan ikdienā. Bieži gribās palutināt savus viesus, bet delikateses ne vienmēr varam nopirkt. No mums ierastajiem produktiem var pagatavot lieliskus salātus ir.

 

Tie, kam garšo salāti no vārītām bietēm, pienācīgi novērtēs šo šedevru. Viss, kas vajadzīgs, lai salāti iegūtu pikantumu un svētku noformējumu — mazliet žāvētu plūmju un rieksti.

 

Sastāvdaļas

Bietes 1 gb
Kartupeļi 3 gb
žāvētas plūmes 50 g
Olas 4 gab.
Valrieksti 50 g
Majonēze 150 g
Sāls pēc garšas

Lasi arī: Kā vienā mirklī atdzesēt arbūzu: gudras saimnieces metode

Pagatavošana

Bietes, kartupeļus un olas novārīt, atdzesēt un notīrīt. Olu baltumus un dzeltenumus atdalīt atsevišķi.

Žāvētas plūmes pārliet ar karstu ūdeni un ļaut pastāvēt kamēr paliek mīkstas, tad smalki sagrieziet.

Salikt salātus slāņiem, un katru slāni noziest ar majonēzi. Slāņus likt šādā secībā: maziem gabaliņiem sagrieztas bietes, tad, tā pat sagriezti kartupeļi, sasmalcināti olu dzeltenumi, žāvētas plūmes, olu baltumi.

Apbērt salātus ar riekstiem un novietot ledusskapī uz pāris stundām.

Gatavs!

Ceram, ka recepte jums pa prātam!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment