Kā iegādāties perfektos skriešanas apavus

Mollija Hudla (Molly Huddle), Olimpiskā skrējēja un 2015. gada Ņujorkas pusmaratona uzvarētāja:

“Skrienot vairākus gadus, es esmu sapratusi, ka pēdai ir nepieciešama neliela brīvība. Ir nepieciešama neliela telpa gan gareniski, gan platumā. Man nav vairs nācies saskarties ar plantāro fascītu (pēdas audu iekaisums), kopš es esmu izvēlējusies brīvākus apavus. Ir svarīgi, ka apavi atbalsta tavas pēdas izliekumu. Esi uzmanīgs, kad tu izmēģini jaunus apavus, ja tie ir smagāki vai ar plānāku zoli, nekā ar kādu tu esi pieradis skriet.”

Roberts (Robert Tierney), reimatologs un skrējējs 89 maratonos:

“Izvēlies mierīgu laiku, kad vari iegādāties apavus. Nedodies uz apavu veikalu nedēļas nogalēs, kad tur ir daudz cilvēku un ir grūti atrast kādu, kurš patiesi tev var palīdzēt ar izvēli, sniedzot kvalitatīvu informāciju un padomus. Pārliecinies vai veikalam ir preces atgriešanas politika. Pamēģini savus jaunos apavus, pastaigājot pa māju. Tu vēlies, lai apavi ir ērti, viegli, ar pietiekami biezu un elastīgu zoli.”

Datans (Dathan Ritzenhein), 3 kārtējais Olimpiskais čempions skriešanā:

“Ja finansiāli tas ir iespējams, tad es ieteiktu iegādāties vismaz 2 pārus skriešanas apavu. Tas ir veselīgi tavai pēdai, kad tu pamaini skriešanas apavus un tu ļauj vienam apavu pārim “atpūsties”. Pēc smagākas darba dienas, kad lielākā daļa tiek pavadīta esot kājās, tad skrienot ir nepieciešams lielāks atbalsts, kuru nodrošina apavi ar biezāku zoli.”

Daudzi sportisti pavada garus gadus, meklējot savu perfekto pāri. Kad tu beidzot esi to atradis, tad nekad vairs to nelaid vaļā!

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment