Lietas, ko veiksmīgi cilvēki dara pirms gulētiešanas; #12 ir ļoti svarīgi!

1.Lasi grāmatu

1-they-read-685x343

Lasīšana atpūtina tavu prātu. Un lai ari internetā mūsdienās ir pieejams liels daudzums dažādas literatūras, labāk izvēlies to lasīt uz papīra, jo gaisma, kas nāk no tava datora, vai E-gamatu lasītāja, daudz vairāk nogurdina un bojā tavas acis nekā papīra grāmata.

 

2.Aizmirsti par darbu

2-they-disconnect-from-work-685x343

Šis šķiet pavisam vienkārši un saprotami, taču, ja tu, piemēram, strādā birojā, tad, ja arī mājās sēdi pie datora, tu pavisam noteikti paskaties arī kaut ko tādu, kas ir saistīts ar tavu darbu, līdz ar to tavs prāts tiek nodarbināts ar domām par darbu, kas nav labi.  Protams, neviens nespēj pavisam izslēgt domas par darbu, bet vismaz centies atturēties no e-pasta pārbaudīšanu vai dokumentu skatīšanu, kas saistīti ar tavu darbu..

 

3.Atslēdzies no VISA

3-they-unplug-completely-685x343

Kā jau pirms tam lasīji, gaisma, kas nāk no visām elektroniskajām  ierīcēm, ļoti nogurdina tavas acis, turklāt visi portāli, iepirkšanās saites un tamlīdzīgi, rada tev lieku stresu, tāpēc savu guļamistabu vai guļam zonu centies uzturēt brīvu no visām šim ierīcēm, lai nav kārdinājums sniegties pēc tām, kad ir nedaudz grūtāk aizmigt

 

4.Sastādi darāmo darbu sarakstu

4-they-make-a-to-do-list-685x343

Šādi tu mazliet iztukšo savu prātu no liekām domām un mazini stresu. Turklāt tas tev palīdz tev lietas darīt organizētāk un vieglāk saplānot savu ikdienu..

 

5.Pavadi laiku ar ģimeni

5-they-spend-time-with-family-685x343

Pēc darba dienas, nevajag aizmirst atvēlēt laiku ģimenei, ja dzīvo viens, tad protams citādāk, bet noteikti tu jutīsies labāk un tavi apkārtējie, ja kaut vienu stundu padarīsiet kaut ko kopā, nedomājiet par ikdienas problēmām.

 

6.Izej nakts pastaigā

6-they-go-for-an-evening-stroll-685x343

Vakara vai nakts pastaigas ir ļoti noderīgas, lai atbrīvotu savu prātu un ķermeni, taču bieži tās var traucēt aizmigt, ja pastaiga ir bijusi pārāk ilga un aktīva.

 

7.Koncentrējies uz pozitīvo

7-they-reflect-on-the-good-things-from-the-day-685x343

 

Vienmēr cilvēki ir teikuši, ka ir jākoncentrējas vairāk uz pozitīvo, nevis negatīvo. Viss ir ļoti vienkārši, ja koncentrēsies uz pozitīvajām lietām, kas ar tevi notikušas dienas laikā, tad tavs garastāvoklis būs labāks un vieglāk aizmigsi, bet, ja koncentrēsies uz negatīvo, aizmigt būs daudz grūtāk, jo gluži vienkārši būsi stresā!

8.Relaksējies

8-they-decompress-685x343

Karsta vanna, ilga duša, mūzika, meditācija vai sveces, tas viss var tev palīdzēt vieglāk relaksēties, aizmirst par ikdienas stresu, problēmām un attīrīt tavu prātu.

 

9.Domā par rītdienu pozitīvi1

Pāris soļus atpakaļ lasīji par to, ka jādomā pozitīvi un jākoncentrējas uz pozitīvo, kas ar tevi noticis tajā dienā, taču ar to vien nav gana. Lai katra tava diena izdotos veiksmīgāka, pirms gulētiešanas tev sevi jānoskaņo un jādomā pozitīvi par gaidāmo dienu. Droši vien būs jau dzirdējis par domu spēku, un tici vai nē, bet tas strādā!

10.Meditē

7-tips-to-set-up-perfect-meditation-space-at-home

Tev pietiks ar 10 minūtēm, pirms gulēt iešanas, tas ir pilnīgi pietiekami, lai atbrīvotu savu prātu un ķermeni, un varētu labāk aizmigt.

 

11.Plāno savu miegu

11-they-plan-out-sleep-685x343

Miegs nav no tām lietām, kuru tu dari tad, kad viss cits ir padarīts. Plāno savu dienu, jo miegs ir ļoti svarīgs, lai tava nākamā diena būtu veiksmīga un produktīva. Pavisam vienkārši, pieradini sevi iet gulēt regulāri vienā un tajā pašā laikā, tāpat arī ar celšanos no rīta!

 

12.Ievēro higiēnas rituālu

12-they-keep-a-hygiene-ritual-685x343

Iztīri zobus, nomazgā seju un visu pārējo, ko uzskati par nepieciešamu, pirms miega, lai justos tīrs un atbrīvots pirms miega. Ievērojot katru vakaru savu higiēnas rituālu, tu jutīsies labāk un arī gulēsi daudz labāk.

 

13.Nelieto alkoholu pirms gulētiešanas

13-they-skip-the-wine-685x343

Protams, alkohols var tevi nomierināt un palīdzēt vieglāk iemigt, taču tas slikti ietekmē tavu miega kvalitāti. Tāpēc ja plāno vai vēlies iedzert glāzi vīna vai viskija vakarā pēc darba vai pie vakariņām, tad dari to pāris stundas pirms plāno doties gulēt.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Paņem savu Laimīgo Biļeti jau šodien</cite>

    Pirmā iemaksa par labu auto jau šogad? Izsmalcināta rotaslieta mīļotajai sievietei, dāvanas tuviniekiem, traka Jaungada ballīte draugu lokā un nedēļas atvaļinājums kādā no slēpošanas kūrortiem? Tu arī to vari! Paspēj piepildī savus slēptākos sapņus vēl šogad. Reģistrējies šeit: https://goo.gl/3OxSEu sagaidi svētdienas izlozi un sāc jaunu dzīvi – tādu, par kuru vienmēr esi sapņojis!

Leave a Comment