Par ko gan pāri strīdas visbiežāk? 4 visizplatītākie strīdu iemesli un to atrisinājumi

Attiecību sākumā likās, ka saderat kā cimds ar roku, bet tagad, sākot dzīvot kopā, plēšaties kā kaķis ar suni? Un piedevām par vieniem un tiem pašiem jautājumiem visdrīzāk. Mums ir risinājums!

Veselīgai viedokļu apmaiņai attiecībās nav nekādas vainas, taču, ja konkrēts jautājums tiek regulāri pacelts un ar katru reizi tam pievienojas kāda negatīva emocija, tad tas nozīmē, ka strīda iemesls tā arī nav atrisināts un situācija kļūs aizvien saasinātāka un kaitēs attiecībām.

1. Jūs strīdaties par naudu

Nereti, kad pāri strīdas par naudu, viņi patiesībā strīdas par savu dažādo vērtību sistēmu – vienam nauda var būt daudz lielāka vērtība kā otram un līdz ar to arī attieksme katram pret to būs atšķirīga. Tam, kam nauda ir lielāka vērtība, ļoti uztrauksies par tās lietderīgu tērēšanu, savukārt tas, kam nauda nav īsta vērtība, varbūt īsti nemaz nesatrauksies, ka konta atlikums ir palicis pavisam neliels un turpinās tērēt to par nevajadzīgiem sīkumiem.
Risinājums: Ar savu otro pusīti izrunāties par dzīves mērķiem un saprast, kuriem mērķiem ir vajadzīga nauda, lai tos sasniegtu un nostādiet kopīgu laika posmu, līdz kuram būtu vajadzīga konkrētā summa, lai šis mērķis tiktu īstenots, tad abiem būs saprotams cik naudas ir nepieciešams atlikt katru mēnesi – ar pārējo naudu katrs dara, ko grib. Ja saprotat, ka jums nav kopīgu mērķu dzīvē, bet mīlat viens otru, tad vajadzētu vērsties pie kāda profesionāla attiecību speciālista.

2. Jūs strīdaties par mājas darbiem

Šis ir visbiežāk sastopamais strīdu veids, jo pāri parasti nesadala pienākumus vienlīdzīgi. Norādījumus par to, kas ir jāizdara visi nedzird vienādi. Viens to var dzirdēt kā atgādinājumu, bet otrs kā pārmetumu. Un pārmetumus nepatīk dzirdēt nevienam. Šeit problēma ir savstarpēja komunikācijā un prasmē klausīties, jo, ja partneris saprot, ka par vienu un to pašu viņam “pārmet” vai “atgādina” katru dienu, tad viņš to izdarīs, jo zinās, ka otrai pusītei tas ir svarīgi.
Risinājums: Pastāstīt savai otrai pusītei kā konkrētā situācija tev liek justies un kāpēc tā. Būs labi, ja tu jau būsi laicīgi izdomājusi iespējamos risinājumus, bet pirms tos piedāvāt, pajautā kādus risinājumus saredz otrā pusīte.

3. Jūs strīdaties par savām ģimenēm

Parasti, kad pāri strīdas par savām ģimenēm, tad parasti viens vai otrs jūtas nenovērtēts vai nesvarīgs attiecībās. Strīdi par ģimenēm visbiežāk rodas tad, ja ar viena vecākiem abi tiekas biežāk kā ar otra, kā arī, vecākiem atbraucot, viens no pāra varētu justies it kā viņš ir palicis otrajā plānā.
Risinājums: Abiem ir jāvienojas par to, ka vecāku atbraukšana vai došanās pie viena vai otra vecākiem būs tikai un vienīgi kopīgs lēmums. Ir labi pavadīt laiku kopā ar savu ģimeni, bet, tas nedrīkst negatīvi iespaidot to ģimeni, kuru tu centies izveidot tagad.

4. Jūs strīdaties par seksu

Vienalga vai strīdaties par vairāk seksa, mazāk seksa vai cita veida seksu, tas ļoti spēcīgi ietekmē pāra emocionālo un fizisko stāvokli. Bieži šādi konflikti rodas, jo partneri nezina un nejūt, ko patiešām vēlas otrs – sanāk, ka katrs domā par sevi un vienīgais kopīgais mērķis ir orgasms.
Risinājums: Runājiet par savām vēlmēm un ko esat gatavi viens otram sniegt, kamēr esat pilnībā apģērbti. Priekšspēles laikā šīs tēmas nevajadzētu aiztikt par cik tas var izjaut visu noskaņojumu, gadījumā, ja saruna liks vienam vai otram just kaunu vai aizvainojumu. Vajadzības gadījumā varat vērsties pie seksologa.

Lasi vēl: Ja nespēj kādam piedot pāridarījumu, vienkārši izlasi šo – noteikti noderēs!

Avots: sofeminine.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment