Pašlaik sabiedriskajā transportā klaiņo briesmīga infekcija! Pasargā sevi!

3

Aizsardzība pret infekcijām

Katrs no mums baidās kaut ko saķert sabiedriskajā transportā. Īpaši bailīgi saķert kaut ko ir tiem, kuri ļoti reti izmanto sabiedrisko transportu. Epidēmiju laikā šīs izjūtas saasinās ikvienam. Par laimi, lielāko daļu slimību transportos nav nemaz tik viegli saķert kaut vai tādēļ vien, ka daļa slimību nav spējīgas izdzīvot šādos apstākļos.

Mierinājumam: sabiedriskajā transportā noteikti nav iespējams iegūt tik ļoti plaši apspriesto Ebola vīrusu, jo slimības iegūšanai nepieciešama saskarsme ar slimā cilvēka izdalītajiem šķidrumiem. Tāda pati situācija ir ar HIV vai baktērijām, kas izraisa, piemēram, nekrotizējošo fascītu.

Lieki pieminēt, ka lielākajai daļai cilvēku, kuri ikdienā izmanto sabiedrisko transportu, jau ir izveidojusies imunitāte pret ļoti daudzām infekcijas slimībām. Diemžēl transportlīdzekļos tik un tā braukā tādi, kuri ir slimi ar SARS vai tuberkulozi, tādēļ saslimšanas risks vienmēr pastāv un pastāvēs.

Tikpat liels risks ir arī saslimt ar jebkādām ādas slimībām, jo no turēšanās pie pieturstieņiem transportā un cieša kontakta ar citiem pasažieriem nav iespējams izbēgt. Kašķis, herpes, trihofītija un citas nelabas kaites var likt jums doties vizītē pie dermatologa. Tādēļ nekad neizturieties skeptiski pret slimībām, kuras, iespējams, atrodas sabiedriskajā transportā.

Vienmēr nepieciešams ievērot dažādus drošības pasākumus.

Lasi vēl: Viss internets asarās: sievietes atradums sabiedriskajā tualetē sasmīdina VISUS!

Mūsu ieteikumi, kā pasargāt sevi no sabiedriskajā transportā esošajām infekcijas slimībām.

  1. Ja brīvā sēdvieta atrodas blakus cilvēkam, kurš nelāgi šķauda, klepo vai kasās, labāk izvēlieties pastāvēt kājās. Turklāt centieties no šādiem cilvēkiem turēties pēc iespējas tālāk.
  2. Bieža roku mazgāšana un dezinfekcijas salvešu/ līdzekļu, kas ir uz spirta bāzes, lietošana – tas jau ir lielisks veids, kā pasargāt sevi no infekcijām sabiedriskajā transportā. Lai arī cik banāli tas nebūtu, lielākā daļa cilvēku neko tādu nedara.
  3. Daiļā dzimuma pārstāvēm: karstos laikapstākļos, ja jums mugurā ir svārki, sēdieties uz tiem, nevis ar pliku miesu uz sēdekļa. Protams, nekā nāvīgi bīstama tajā nav, bet jūs varat dikti pamainīt savu dzimumorgānu dabīgo mikrofloru.
  4. Ja esat slimi, tad noteikti padomājiet arī par apkārtējiem cilvēkiem, tādēļ labāk izvēlieties palikt mājās. Taču, ja jums tiešām steidzami kaut kur ir jābrauc, izmantojiet marles pārsēju pie mutes.
  5. Infekciju izplatības laikā ļoti ieteicama profilaktika ir deguna skalošana pēc tam, kad esat pabijuši publiskā vietā. Lieta tāda, ka vīrusi, kas izraisa, piemēram, SARS, visbiežāk organismā nokļūst caur deguna gļotādu.
  6. Vienmēr somā līdzi nēsājiet antibakteriālos līdzekļus, kurus iespējams iegādāties jebkurā lielveikalā. Nekad nevar zināt, kas atradīsies uz autobusu pieturstieņiem, jo tur mēdz atrasties visādas preteklības. Ja rokas notīrāt uzreiz pēc izkāpšanas no sabiedriskā transporta (tikai tad, ja ar tām netika aiztikta seja), tad risks saslimt ar resperatoriskām slimībām samazinās par 20%, bet kuņģa un zarnu trakta slimībām – par 30%.
  7. Atradiniet sevi no tā, ka aiztiekat seju ar netīrām rokām.

Lai gan aiz loga ir 21. gadsimts, nevajadzētu aizmirst par elementārām higiēnas normām. Cilvēki ir dažādi, tāpat ir arī ar slimībām, tādēļ jūs nezināt, kā organisms var reaģēt uz tām.

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment