Seko līdzi savai intīmajai veselībai; 9 noderīgi ieteikumi

1. Atbrīvojies no “vēderiņa”

Ievēro diētu un sāc regulāri sportot, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem. Tie bloķē testosterona izdalīšanos organismā un ietekmē seksuālo veselību. “Vēderiņš” parāda to, ka esi izlaidies un nerūpējies par savu veselību, tai skaitā arī seksuālo veselību. Ja tev ir problēmas ar erekciju, tas var liecināt par sirds vai asinsvadu sistēmas slimībām. Svarīgi zināt to, ka loceklī esošā artērija ir daudz šaurāka par asinsvadu artērijām pārējās ķermeņa daļās, tieši tādēļ, pirmais, kas cietīs no asinsvadu izraisītām problēmām būs tava erekcija.

2. Atmet smēķēšanu

Smēķēšana liek asinsvadiem kļūt mazāk elastīgiem. Nikotīns ierobežo asiņu pieplūšanu loceklim, un sašaurina asinsvadus, tādējādi vājinot erekciju. Pēc statistikas datiem, smēķētājiem erektīlā disfunkcija konstatēta divreiz biežāk kā nesmēķētājiem.

3. Katru dienu dodies pastaigās

Pastaigas svaigā gaisā labvēlīgi ietekmē asins cirkulāciju un skābekļa oksīda izdalīšanos asinīs, kas nepieciešams erekcijas uzturēšanai. Papildus, pastaigas palīdz atbrīvoties no vieglas depresijas simptomiem, kas arī nelabvēlīgi ietekmē erekciju.

4. Pārbaudi sēkliniekus

ASV gada laikā ar sēklinieku vēzi saslimst aptuveni 8000 vīrieši, kas ir vecumā no 15 līdz 40 gadiem. Agrīnas diagnostikas laikā pilnīga atveseļošanās garantēta 95% gadījumu. Vēlāk vēzis rada metastāzes. Sēklinieki būtu jāpārbauda reizi mēnesī. Pēc siltas dušas saņem sēkliniekus plaukstās, tie var būt dažādi, bet nedrīkst krasi atšķirties izmēros. Pēc tam pārbaudi katru sēklinieku atsevišķi, to viegli izspaidot nedrīkst būt nekādu sabiezējumu vai veidojumu. Ja kaut ko atrodi, nekrīti panikā, jo daudzi vīrieši par veidojumu uzskata sēklinieku caurulītes, kas atrodas katra sēklinieka apakšdaļā. Ja tomēr atklāj kaut ko, kam nevajadzētu tur atrasties, nekavējoties apmeklē ārstu tālākai diagnostikai.

5. Dodies gulēt agrāk

Testosterona līmeņa augstākais punkts diennakts laikā tiek sasniegts no rīta. Nepietiekams un neregulārs miegs var negatīvi ietekmēt tavu seksuālo veselību. Miega trūkums organismā tiek saistīts arī ar citām, daudz nopietnākām veselības problēmām, kuras galu galā noved arī pie seksuālās veselības traucējumiem: paaugstināts asinsspiediens, obstruktīvā miega apnoja (miega laikā elpošana vairākkārtīgi apstājas) un diabēts. Statistika ir nepielūdzama, Krievijā katrs piektais iedzīvotājs atzīst, ka ir hroniski neizgulējies.

6. Ne visas zivis ir veselīgas

Omega-3 taukskābes DHA un EPA ir svarīgas intīmajai veselībai, bet daži toksīni, kas atrodami zivīs var novest pie spermatozoīdu skaita un testosterona līmeņa samazināšanās. Izvairies no zilajām zivīm (tuncis, siļķe, zobenzivs, marlīns), plankumainā asara un fermās audzēta laša.

7. Lieto uztura bagātinātājus

Ja tu nedēļā nepatērē 2-3 porcijas zivju, tad būtu ieteicams lietot uztura bagātinātājus ar omega-3 taukskābēm, lai saņemtu ne mazāk par 300 mg DHA un 400 mg EPA. Padomā arī par antioksidantiem, tādiem kā piknogenols (80 mg dienā) un L-arginīns (3g). Tie aizsargā tavu endotēliju un palīdz pārstrādāt slāpekļa oksīdu.

8. Ierobežo alkohola patēriņu

Jā, glāze vīna var pacelt libido, bet vesela pudele drīzāk parūpēsies par erekcijas problēmām. Hroniska tieksme pēc alkohola izmaina smadzeņu ķīmisko sastāvu, šīs izmaiņas negatīvi ietekmē dzimumdzīvi. Alkoholisms saistīts arī ar ginekomastiju (sieviešķīgu krūšu veidošanās vīriešiem) un dzimumorgānu samazināšanos vīriešiem.

9. Atslābinies un atbrīvojies no stresa

Stress var izsaukt tādu reakciju kā “cīnīties vai bēgt”, it īpaši vīriešiem. Kad tas notiek, CNS iepludina asinīs adrenalīnu. Sirds sāk sisties straujāk, asinsvadi saraujas, lai piegādātu asinis tur, kur tās dotajā brīdī visvairāk vajadzīgas: muskuļos, nevis loceklī. Hronisks stress – sliktas attiecības ar priekšnieku, neiespējami projektu termiņi, bailes no finansiālas katastrofas – tas viss ietekmē tavu seksuālo veselību. Par laimi, fiziska slodze, miegs un veselīga pārtika palīdz atbrīvoties no stresa.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment