Šī jaunā meitene pēc parasta zobārsta apmklējuma palika “bez sejas” un cīnās par dzīvību

18 gadu vecajai Sutai Retai attīstījās nekrotizējošais fascīts – dzīvībai bīstama bakteriāla infekcija – pēc nelielas procedūras decembrī, kuras laikā tika izņemts viens no viņas zobiem.

Tā kā ievainojums netika apkopts pietiekami ātri, baktērijas no meitenes rīkles nokļuva viņas asinsritē.

Tad baktērija sāka plosīt meitenes organismu, saēdot viņas galvaskausa virskārtu labajā pusē un atstājot viņu “bez sejas”.

Meitene turpina cīnīties par savu dzīvību, un ārsti cīnās, lai neļautu baktērijai nodarīt vēl lielāku kaitējumu viņas sejai.

Lasi vēl: Pirms 11 gadiem meitenei iekoda nezināmas izcelsmes kukainis, taču par savu dzīvību viņa cīnās vēl šodien

No Kanādas emigrējusī Jūlija Khouri, kura dzīvo tajā pašā Kambodžas ciemā, kurā Suta, lūgusi palīdzību starptautiskajiem fondiem, lai palīdzētu segt medicīniskās izmaksas.

Viņa stāsta: “Visu šo laiku viņa ir pie pilnas apziņas un visu saprot, bet viņa nezina, cik liels ir viņas sejai nodarītais bojājums. Es nespēju pat iedomāties tās sāpes, kam viņa ir gājusi cauri. Nav tā, ka viņa būtu slima, viņai būtu vēzis vai kas tamlīdzīgs. Viņa bija 100% vesela pirms trim mēnešiem, un tagad viņai nav sejas. Tās ir sacīkstes ar laiku, bet viņas stāvoklis ir stabils.”

Pie viņas ir ieradusies sejas rekonstrucijas ķirugu komanda no Vācijas, kā arī malaiziešu ķirurgs ar 40 gadu pieredzi.

Infekciju izraisošā baktērija dzīvo dažādās cilvēka ķermeņa vietās. Kaut arī parasti tā neizraisa nekādas problēmas, retos gadījumos tā var radīt briesmas dzīvībai, ja iekļūst asinsritē.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment