Šiem mītiem par telefona lādēšanu tev vienreiz ir JĀPĀRSTĀJ ticēt!

Šiem 5 telefona lādēšanas mītiem 21. gadsimtā nu jau kauns ticēt:

⚠ Mīts: “Telefonu nedrīst atstāt lādēties pa nakti.”

Patiesība: mūsdienu mobilo tālruņu un citu viedierīču akumulatorus ir droši atstāt, pievienotus pie strāvas arī tad, kad akumulators ir sasniedzis pilnu uzlādi. Akumulators ņem tik daudz enerģijas, cik tam nepieciešams, un “pārlādēt” to nav iespējams. Tāpat nenotiek strāvas noplūdes.

⚠ Mīts: “Tikko nopirktu telefonu ir pilnībā jāizlādē un pēc tam pilnībā jāuzlādē, lai baterijai būtu ilgāks mūžs.”

Patiesība: ražotāji šo iesaka darīt tikai tāpēc, lai nodrošinātu tieši tādu mobilā tālruņa lietošanas pieredzi, kādu apsolījuši. Attiecīgi, ja instrukcijā stāv rakstīts, ka ierīces akumulators nodrošina, piemēram, 8 stundas nepārtrauktu darbību, tad to arī ražotāji vēlas, lai tu saņem, lai tu nejustos vīlies par pirkumu un neatgrieztu preci.

Citādi mūsdienu viedierīču pirmajai izlādei un uzlādei nav nekāda sakara ar akumulatora “ilgmūžību”.

⚠ Mīts: “Nedrīkst lādēt telefonu līdz brīdim, kamēr tas nav izlādējies.”

Patiesība: Mobilā tālruņa akumulatoru uzlādēt ir droši jebkurā brīdī, kad tā īpašnieks to uzskata par nepieciešamu.

Lasi vēl: Populārākie mīti par veselību, kuriem kauns ticēt – īpaši #3

⚠ Mīts: “Telefonu nedrīkst izmantot, kamēr tas ir pieslēgts pie elektrības.”

Patiesība: mobilo tālruni var droši izmantot tad, kad tas ir pieslēgts pie strāvas. Šis mīts ir radies no tā, ka cilvēki ir ievērojuši, ka akumulatora uzlāde notiek ilgāk, kad viņi paralēli uzlādei izmanto mobilo tālruni.

Tas ir pilnīgi normāli, ka šajā gadījumā uzlāde notiek ilgāk, jo mobilā tālruņa izmantošana patērē akumulēto enerģiju arī tad, kad tas ir pieslēgts pie strāvas.

⚠ Mīts: “Lādētāji, kas nāk līdzi telefonam, patērē daudz vairāk elektrības nekā ceļojuma lādētāji, tāpēc labāk ir izmantot tos.”

Patiesība: katrs ražotājs sevis ražotajiem mobilajiem tālruņiem pievieno tieši tādus lādētājus, kādi tiem ir nepieciešami, turpretī ceļojumu lādētāji ir piemēroti ikvienam mobilajam tālrunim (pēc tā, kas norādīts uz iepakojuma), kura uzlādes ports saskan ar lādētāja spraudni, bet patiesībā, kas der visam, neder nekam – izmantojot ceļojuma lādētāju ikdienā, ir lielāks risks sabojāt mobilā tālruņa akumulatoru, jo ceļojuma lādētāji reaģē izteiktāk uz sprieguma svārstībām, kas tiešā veidā ietekmē akumulatora “ilgmūžību”.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment