Vai Tu māki pareizi skūties?

 

  1. Nepietiekama sagatavošanās

Daudzi puiši un vīrieši nepietiekami kārtīgi sagatavo ādu skūšanās procesam. Viņi domā, ka mazliet saslapināta āda ar ūdeni uz pāris sekundēm ir pietiekama sagatavošanās. Bet patiesība ir tāda, ka ir nepieciešama ādas notīrīšana un mitrināšana aptuveni 3 minūšu garumā. Un nekad neaizmirsti sagatavot savu ādu arī uz kakla!

 

  1. Pareizais skūšanās līdzeklis

Ja tu esi iesācējs, tad tev var šķist, ka galvenais, lai kaut kas ir uzklāts uz tavas āda, ka tik slīd un pēc iespējas lētāk! Atmet šo domu! Ir cilvēki, kuri droši var lietot šos zem spiediena iepildītos putu izstrādājumus, bet tiem ir pievienotas daudzas dažāda vielas, kurā vispār nevajadzētu tur būt. Tas palielina tavas āda alerģisku reakciju. Jo tava āda tiek kairināta un tai tiek sniegti konservanti, uzlabotāji un tam līdzīgas vielas, kuras ir skūšanās putās. Tāpēc labāk izvēlies no tūbiņas izspiežamos skūšanās gēlus vai putas, kuras ir jāuzklāj ar skūšanās otiņu. Šāda veida produkti bieži ir dabiskāki un rūpējas par tavas ādas mitrināšanu.

 

  1. Augšanas virziena ignorēšana

Matiņi nekad vienkārši kaut kā neizaug ārā no tavas ādas, tiem ir savs augšanas virziens, kurš skūšanās procesā ir ļoti svarīgs. Lai noteiktu apmatojuma augšanas virzienu, ļauj tam augt 1-2 dienas un pēc tam mēģini paberzēt matiņus no dažādiem virzieniem. Daži virzieni šķitīs maigāki, bet daži rupjāki. Tas ir bieži sastopams, ka matiņu augšanas virzieni atšķiras, tāpēc tev vajadzētu atcerēties kādās sejas zonās, kā aug tavi matiņi.

Galvenais nosacījums ir veikt skūšanu augšanas virzienā, nevis pret to. Ja tu gribi vēl gludāku skuvumu, tad tu vari skūt matiņu aptuveni 90 grādu leņķī pret augšanas virzienu. Daži vīrieši arī bez problēmām var skūt matiņus pret augšanas virzienu, tāpēc ir svarīgi saprast, kā reaģē tieši tava āda.

 

  1. Pārāk liels spiediens

Šī visticamāk ir visbiežāk sastopamā un visnopietnākā problēma. Pārāk liela spiediena izdarīšana uz skuvekli, daudz vairāk kairina tavu ādu, tu vari savainoties, bet nekādu labumu tas skūšanās procesam nedod. Esi maigs pret savu sejas ādu un izdari vieglas, nepiespiestas kustības.

 

  1. Sausas ādas skūšana

Pat pieredzējuši vīrieši mēdz pieļaut šo kļūdu, jo to veicina slinkums. Tu esi sagatavojis savu ādu pilnīgai skūšanas procedūrai, bet vien ādas pleķītis ir palicis neapstrādāts/nemitrināts un tu mēģini to vienkārši tā pat noskūt. Vai, ka tu jau esi vienreiz pārbraucis pāri ar skuvekli, grūti pieejamām vietām, un tu saprotu, ka tur tomēr kaut kas ir palicis un, tu skuj vēl, bet skūšanās gēla tur vairs nav. Tas tevi var novest pie sevis savainošanas. Atceries, ja tur nav ne putu, ne gēla, tad tavam skuvekļa asmenim arī tur nav jābūt.

 

Avots: artofmanilness.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment