Veikalā Rīgā vēlējos nopirkt sev apavus. Iegāju tur un sāka trīcēt rokas

Ikviens zina, ka dabīgā āda ļoti labi uzsūc ūdeni. Ja ādas izstrādājums izmirks, tas atstās redzamas pēdas. Protams, mēs neiesakām staigāt pa veikaliem ar nolūku mērcēt ādas izstrādājumus.

 

Vienkāršākais veids, kā pārbaudīt, vai produkts ir izgatavots no īstas ādas, ir uzklāt tai mitru salveti. Ja salvete pēc 10 sekundēm atstāj uz ādas redzamas mitruma pēdas, tad produkts ir izgatavots no īstas ādas. Ja nav mitruma pēdu, tad produkts ir izgatavots no sintētiska materiāla.

Kā vēl var pārbaudīt ādas kvalitāti

Lai pārbaudītu, vai materiāls ir īsta āda, cieši piespiediet plaukstu pret to un turiet 15-30 sekundes. Pēc tam pielieciet izstrādājumu pie vaiga. Ja jūtat siltumu, tad tas ir izgatavots no īstas ādas. Ja nē, tad materiāls ir ādas aizstājējs.

Varat arī labi apskatīt izstrādājuma šuves. Parasti ādas izstrādājumi cenšas paslēpt redzamo ādu šuvēs, nevis to atklāt.

 

Lai pārbaudītu, vai āda ir īsta, varat mēģināt to nospiest vai izstiept. Ja āda ātri atgriežas formā, tad tā ir īsta. Arī īsta āda nemainīs krāsu, pakļaujot to līdzīgām darbībām. Tomēr mākslīgā āda nedaudz mainīs krāsu, kad to izstiepj vai nospiež.

Lasīt vēl –“Elektrum” klientiem no 1. maija būtiski mainīsies maksa par elektrību

Poras ir redzamas gan uz īstas, gan mākslīgās ādas. Tomēr, ja āda ir dabiska, poras būs neregulāri izvietotas un dažāda izmēra. Uz mākslīgās ādas poras būs regulāras un vienāda izmēra.

Ādas izstrādājuma materiāla parauga birka

Materiāla paraugam, ko ražotājs pievienojis izstrādājumam, var būt dažādas formas. Piemēram, ja paraugs ir rombveida, tad izstrādājums ir izgatavots no ādas aizvietotāja. Ja paraugam ir cita forma, tad izstrādājums ir izgatavots no īstas ādas.
Lai cik kvalitatīvi būtu ādas izstrādājumi, cilvēki arvien vairāk atsakās tos iegādāties.
Mēs ticam, ka cilvēki labāk apzinās savas izvēles ietekmi. Tomēr mēs neko neiesakām. Tikai jūs varat izlemt, vai valkāt dabīgās ādas izstrādājumus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment