Vienpadsmit lietas, ko nedara gudras sievietes pēc 45 gadu vecuma

7. Nenēsāt apavus ar augstu papēdi

Ja vēl pirms pieciem gadiem jūs kurpēs ar 10 centimetru augstiem papēžiem devāties no mājām uz darbu, no darba uz bērnudārzu, no bērnudārza uz lielveikalu, no lielveikala uz mājām, bet tagad esat nolēmusi, ka papēži ir neērti, nepraktiski un vispār – kedas ir simtreiz labākas, situācija ir slikta.

Piekrītam – staigāt uz augstiem papēžiem katru dienu nevajag, taču jūsu garderobē ir jābūt vairākiem apavu pāriem uz papēžiem. Un tos valkāt vēlams ne tikai lielos svētkos. Izvēlieties kurpes uz stabila papēža no dabīgās ādas un nēsājiet tās vismaz reizi nedēļā (bet labāk biežāk).

8. Iegādāties lētu apakšveļu

Mums šķiet, ka jebkura sieviete var atļauties sev 3-5 komplektus labas apakšveļas. Lai to nav 10 vai 20, toties ideāli. Pareiza apakšveļa modelē un nostiepj figūru. Un – ja jums nav brīvu līdzekļu, lai iegādātos “Victoria’s Secret” krūšturi, ielūkojaties demokrātiskāku, bet ne mazāk kvalitatīvu zīmolu veikalos.

9. Neiepazīties ar vecumam atbilstošām grima tehnikām

Diemžēl pēc 40 gadu vecuma mūsu āda mainās: parādās grumbas, pigmenta plankumi, tā kļūst pārāk sausa vai pārāk taukaina. Uzteicami, ja jūs regulāri apmeklējat kosmetologu un cīnāties ar novecošanas pazīmēm ar mūsdienīgām metodēm, piemēram, izejiet mezoterapijas vai fotoatjaunošanas kursus. Bet arī procedūras nespēj momentāni pārvērst jūs par 20 gadīgu skaistuli, un tas nozīmē, ka nepieciešams maskēt vecuma izmaiņas ar dekoratīvās kosmētikas palīdzību.

Konsultējieties pie profesionāla vizāžista – viņš ieteiks, kādu kosmētiku izmantot jūsu vecumā, kā to nēsāt, ar ko papildināt kosmētikas maciņu, un ko no tā izņemt uz visiem laikiem. Iemācieties uzlikt pareizu grimu – izskatīsieties 10 gadus jaunāka.

10. Pārstāt rūpēties par savu ķermeni

Iedomāsimies tipisku gadījumu: sieviete, kas dzemdējusi trīs bērnus, pārstājusi rūpēties par savu ķermeni un no slaidās figūras vairs nav ne vēsts. Tagad sports viņai ir tikai pa televizoru. Uzmanību! Ja jūs šajā aprakstā atpazīstiet sevi, pienācis laiks aizdomāties.

Mēs neaģitējam jūs sēsties uz stingras diētas, dzert tikai ūdeni vai sākt nodarboties ar krosfitu. Taču pārstāt rūpēties par savu ķermeni, aizmirstot par fiziskajām aktivitātēm, tas ir noziegums pašai pret sevi. Fitness – tā ir kustība, veselība, labs noskaņojums. Atrodiet to, kas jums patīk – peldēšana, ūdens aerobika, joga, zumba, vienalga ko! Tikai divi treniņi nedēļā, un jūsu slaido figūru apskaudīs slinkās draudzenes, bet ķermenī parādīsies tāda enerģija, ka jūs spēsiet gāzt.

11. Aizmirst par veselību

Lai būtu skaista un vesela, sievietei nepieciešams ne tikai nodarboties ar sportu, bet laiku pa laikam apmeklēt ārstu. Darbs, bērni, ekonomēšana uz sevi – jūs atliekat došanos uz poliklīniku līdz pēdējam, bet slēptu un neārstētu slimību dēļ jūs novecosiet ātrāk, nekā nepareizi ēdot vai nenodarbojoties ar fizisku slodzi.

Nododiet analīzes, apmeklējiet ģimenes ārstu, stomatologu, ginekologu vismaz reizi gadā un atcerieties reizi par visām reizēm: skaista sieviete ir vesela sieviete.

Lasi arī: Trīs zodiaka zīmes, kurām rudens būs īpaši labvēlīgs un radošs laiks

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment