Viņa domāja, ka viņai ir tikai paģiras, bet tas beidzās ar nāvi – no šī ir jāuzmanās!

Tikai pēc meitas nāves vecākiem paziņoja, ka Dženiferai bija bakteriālais meningīts.

Tagad jaunietes māte Edvīna (52) vēlas informēt jauniešus par slimības simptomiem.

Viņa stāsta: “Meningīts mums bija kā zibens spēriens no skaidrām debesīm. Tas ir sliktākais, kas var notikt ar ģimeni, kurā ir tikai viens bērns. Tagad es nekad nekļūšu par vecomāti. Es egoistiski par to domāju. Es nekad neredzēšu, kā mana meita apprecas. Šī iespēja ir pagaisusi vējā.”

Aprīļa sākumā Dženifera saaukstējās, viņai bija iekaisis kakls un klepus, bet viņa apmeklēja lekcijas. 15. aprīlī Dženifera devās izklaidēties ar draudzenēm. Kad viņai kļuva slikti, jauniete devās mājup. Nākamajā rītā Dženifera joprojām jutās slikti un viņai sāpēja galva un locītavas, kā arī viņa juta nelabumu.

Dženifera un viņas vecāki domāja, ka tas ir vēdera vīruss vai paģiras. Tikai pēc simptomu pasliktināšanās 17. aprīlī viņa tika nogādāta slimnīcā. Slimnīcā jaunietes stāvoklis krasi pasliktinājās un tika konstatēta smadzeņu nāve.

Edvīna, kura ir fizioterapeite, pastāstīja: “Viņas simptomi bija netipiski. Viņai nebija izsitumu. Kad sazvanījām veselības dienesta pārstāvjus, tā bija viena no lietām, ko viņi lūdza aplūkot. Pat tad, kad Džeimijs aizveda Dženiferu pie ģimenes ārsta, viņš apgalvoja, ka tā ir gripa vai vīruss.”

Edvīna ieradās slimnīcā drīz pēc Džeimija un Dženiferas. Viņa piemetina: “Mani šokēja Dženiferas kondīcija. Viņa izskatījās šausmīgi. Pēc stundas, kopš pēdējā brīža, kad viņu redzēju, simptomi krasi pasliktinājās. Slimnīcas personāls apgalvoja, ka viņiem nekad nav nācies redzēt tik ātru slimības progresēšanu kā Dženiferas gadījumā. Viņa ieradās slimnīcā ar vārgiem simptomiem, bet pēc pāris stundām jau bija mirusi. Mēs nezinājām, ka nāvi izraisīja meningīts, mums to pateica tikai nākamajā dienā.”

Pēc Dženiferas nāves viņas iekšējie orgāni izglāba piecus cilvēkus – lai gan Džeimijs un Edvīna nemaz nezināja, ka viņu meita pieteikusies donoru sarakstā.

Edvīna, Džeimijs un viņu draugi savākuši līdzekļus meningīta izpētes atbalstam, šobrīd iegūti jau 10 000 Lielbritānijas mārciņu.

Daudzi Dženiferas draugi, godinot viņu, piedalās Glāzgovas 10 kilometru skrējienā.

Edvīna atgādina: “Es vēlos, lai cilvēki zina, ka šī slimība var ļoti ātri izplatīties. Vienā brīdī viņai viss bija kārtībā, bet nākamajā jau iestājās smadzeņu nāve. Mēs nevēlamies, lai kas līdzīgs notiktu ar citiem cilvēkiem.”

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment