Wall Street Journal atklājis patieso iemeslu, kāpēc no Microsoft tika izmests Bils Geitss

Bila un Melindas Geitsu laulība acīmredzot bija pajukusi jau gandrīz divdesmit gadus! 

Tiek apgalvots, ka Bils Geitss (65) pagājušajā gadā nav brīvprātīgi pametis Microsoft. Drīzāk izskatās gluži pretēji: viņš tika padzīts ārlaulības afēras dēļ!

“Wall Street Journal” ziņo (atsaucoties uz avotiem pašā Microsoft), ka kāda uzņēmuma inženierie 2019. gadā uzrakstīja vēstuli vadībai, lai pieprasītu darba maiņu. Iemesls: dēka ar Bilu Geitsu, kuru viņš aizsāka jau 2000. gadā un turpināja gadiem ilgi. Viņa arī lūdza, lai vēstule tiek nodota Geitsa sievai Melindai (56). Microsoft pārstāvji apstiprinājuši šādas  vēstules eksistenci.

Drīz pēc tam, kad kļuva zināmi arī dažādi citi seksuālas uzmākšanās un diskriminācijas gadījumi, Microsoft mainīja uzņēmuma korporatīvo politiku.

Lasi arī: Šī meitene daudzus gadus atpakaļ loterijā laimēja 2.5 miljonus eiro, bet lūk kas no naudas tagad palicis pāri..

Pēc tam valde nolīga advokātu biroju izmeklēšanas veikšanai. Rezultāts: 2020. gadā komiteja nolēma, ka Geitss vairs nav piemērots kā padomes loceklis, jo viņa afēra ir “neatbilstoša” Mirosoft korporatīvajiem standartiem.

Geitss atkāpās no amata 2020. gada 13. martā, pirms beidzās izmeklēšana – tikai trīs mēnešus pēc tam, kad viņš tika pārvēlēts Microsoft padomē. Toreiz viņš paziņoja, ka aiziet pats, jo vēlas koncentrēties uz savu filantropisko darbu “Bila un Melindas Geitsu fondā”.

 

Arī Bila Geitsa pārstāve apstiprinājusi: “Apmēram pirms 20 gadiem viņiem bija romāns, kas beidzās draudzīgi.” tiesa, viņa norādīja, ka Geitsa aiziešanai no Microsoft ar to neesot nekāda sakara.

Tomēr šis ārlaulības romāns nav vienīgais gadījums.

Laikraksts “New York Times” svētdien ziņoja, ka Geitss vairākkārt ir piesaistījis uzmanību pretēja dzimuma darbiniecēm ar apšaubāmu uzvedībai. Tiek teikts, ka viņš “vismaz” dažos gadījumos vajājis sievietes.

► Tiek uzskatīts, ka 2006. gadā pēc prezentācijas viņš Microsoft darbiniecei r nosūtījis e-pastu, aicinot viņu vakariņās. Vēstulē viņš rakstīja: “Ja tev ir neērti, izliecieties, ka tas nav noticis”. Sieviete tā arī darīja …

► Divus gadus vēlāk komandējumā uz Ņujorku (Bila un Melindas Geitsu fondam) viņš esot “piecirtis” kādai darbinieci  kokteiļu ballītē. Pēc darbinieces atstāstītā, viņš esot teica: “Es gribu tevi satikt. Vai vēlaties iet ēst kopā ar mani? ”

Saskaņā ar NYT datiem par šādiem gadījumiem un nepatīkamu darba atmosfēru ziņoja kopumā sešas pašreizējās un bijušās Microsoft, fonda un cita uzņēmumu darbinieces. Geitss bija pazīstams ar saviem “neveiklajiem” mēģinājumiem flirtēt.

Maija sākumā Geitsu pāris, kas bija precējies 27 gadus, publiskoja šķiršanās faktu. Kopīgā paziņojumā teikts: “Pēc rūpīgas apsvēršanas,  mēs esam pieņēmuši lēmumu izbeigt laulību.”

Un tālāk: “Pēdējo 27 gadu laikā mēs esam izaudzinājuši trīs neticamus bērnus un izveidojuši fondu, kas darbojas visā pasaulē, lai ikviens varētu dzīvot veselīgi, produktīvi.”

Tajā pašā dienā, kad viņi paziņoja par šķiršanos, Bila ieguldījumu firma pārsūtīja Melindai 1,8 miljardus dolāru vērtas akcijas. Tomēr ir skaidrs, ka tas vēl nebūs viss…

 

Arī svarīgi: 5 Zodiaka zīmju vīrieši, kuri jūs nekad nekrāps – viņus ir vērts precēt!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment