Kādu labumu sniedz katrs koks: kurus kokus labāk stādīt pie mājas, kuriem labāk palikt mežā; Dziednieka apkopota informācija

Dziednieks un pirtslietu zinātājs Ziedonis Kārkliņš mudina vairāk vērsties pie dabas. Labi palīgi meklējami blakus – tie ir koki un krūmi, kuru enerģētika spēj gan dziedināt, gan harmonizēt, raksta portāls la.lv

– Cilvēks instinktīvi sajūt koku enerģētiku. Katrs ir izbaudījis atšķirīgās sajūtas un smaržas dažādu koku audzēs, – pārliecināts dziednieks Ziedonis Kārkliņš. Koku īpašības Ziedonim jāpārzina arī tādēļ, lai sietu pirtsslotas, jo katram augam ir atšķirīga iedarbība un spēks.

Jo lielāks koks, jo spēcīgāka tā enerģētika. Pie koka pēc palīdzības var vērsties, kad tas sasniedzis vismaz 12 gadu vecumu.

Kokiem jātuvojas lēni, jāsasveicinās, jāizsaka savas vēlmes un tad var baudīt enerģiju vai vākt drogas. Vienkāršākais veids, kā kontaktēties ar koku, – tam piespiesties vai pasēdēt zem tā.

Lasi arī: Septiņi biedējoši iemesli kāpēc pie mājas nedrīkstot stādīt skuju kokus

Koks savas īpašības saglabā arī tad, kad nocirsts, tādēļ sev vēlamā koka izstrādājumu, paliktnīti vai pat dēļa vai zara gabaliņu der turēt vienmēr pa rokai, to apglaudīt. Datora tuvumā ieteicams novietot papeli, bet vietās, kur pulcējas daudz cilvēku, derēs apse. Telpā enerģētiski labvēlīgi ir vāzē ielikti dažādu koku zari.

Stādīt tuvāk mājai. Ābele

Enerģētiski: sievišķais koks. Guļot zem ziedošas ābeles, atbrīvojas seksualitāte. Koks palīdz atbrīvoties no de­presijas, spēku izsīkuma, vairo ticību sev. Mājas tuvumā augošām ābelēm nevajag apgriezt galotnes.

Praktiski: mazliet apžāvētiem ziediem uzlej nerafinētu eļļu un rezultātā iegūst labu masāžas eļļu.

Upene

Enerģētiski: spēcīgi papildina cilvēka spēku, relaksē. Labi stādīt gar celiņa malu.

Praktiski: ogas der ievārījumiem, bet ogas un lapas – tējām. Upeņu tēja spēcina organismu un veicina svīšanu, ja ir augsta temperatūra. Tautas dziedniecībā ir uzskats, ka upene palīdz no organisma izvadīt radioaktīvās vielas, sevišķi lapu tēja. Pavasarī pumpurus apber ar cukuru, iegūstot aromātisku sīrupu.

Vilkābele

Enerģētiski: ļoti spēcīgs mājas sargs, gan audzēta viena, gan dzīvžogos. Veicina ģimenes saskaņu, dāvā izturību, pasargā no svešiem. Palīdz piepildīties vēlmēm, īpaši, ja ar augu iet runāties pilnmēnesī.

Praktiski: augļi der sirds slimību profilaksei, ārstēšanai, pazemina asinsspiedienu. Lieto nelielos daudzumos.

Ceriņš

Enerģētiski: agrāk stādīja pie mājas pakša, lai nenāktu spoki, jo tas atbaida garu pasauli. Ziedi piesaista mīlestības enerģiju.

Praktiski: ceriņu ziedu slotu sauc par mīlestības slotiņu. Lapu slota dziedē kaulu sāpes. Aplieti ar degvīnu, ceriņu ziedi der locītavu un sirds kaitēm, astmai. Ceriņu pumpuru tēju lieto cukura diabēta gadījumā. Ātraudzīgi dzīvžogi, platās lapas aiztur lielceļu putekļus.

Jasmīns

Enerģētiski: jasmīnu stāda pie mājas, tas atbrīvo no emocionālām spriedzēm, relaksē. Labvēlīgs sievietēm, sevišķi grūtniecēm. Uzlabo miegu un palīdz regulēt seksuālas disfunkcijas.

Lasi arī: Septiņi biedējoši iemesli kāpēc pie mājas nedrīkstot stādīt skuju kokus

Praktiski: auga ziedus vāc un kaltē tējai, bet slotiņas – pirtij. Apvītinātus ziedus pārlej ar nerafinētu eļļu, lieto masāžām.

Šķir otru lapu, lai iepazītos ar pārējiem kokiem

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment