Kā pārvarēt ziemas nogurumu un kur meklēt motivāciju treniņiem? Ieskaties un uzzini!

Marcus-Methods-How-to-start-working-out

1. Dažādo savus treniņus. Nereti mēs ieslīgstam rutīnā, veicot vienādu “maršrutu” pa trenažieru zāli un izpildot vienus un tos pašus vinrinājumus nedēļu pēc nedēļas. Attiecīgi tad arī rezultāti ne tuvu nav tik iespaidīgi kā sākotnēji bija gaidīts. Dažādo savus treniņus – ja nu galīgi nav laika par to domāt, tad pieraksties uz kādām grupas nodarbībām. Vīriešiem lieliski derēs TRX, Pump un Crossfit nodarbības.

2. Atrodi sev treneri. Ja tavs budžets to pieļauj, tad vienojies par individuālajiem treniņiem 3x nedēļā. Zinot, ka kāds tevi gaida un ka tu esi sarunājis treniņu, tad neierasties neļaus sirdsapziņa, kā arī trenēties kopā ar treneri ir ne tikai interesantāk, bet tā tu arī ātrāk sasniegsi iecerētos rezultātus. Ja tavs budžets neļauj norunāt individuālos treniņus ar treneri vairākas reizes nedēļā, tad pasūti treniņu programmu mēnesim.

Lasi vēl: Neviens nerunā par šo efektu, ko tev patiesībā sniedz treniņi!

3. Atrodi sev treniņu draugu. Starp draugiem trenažieru zālē pastāv veselīga konkurence, kas tev dos motivāciju cītīgāk trenēties, nemaz nerunājot par treniņu regularitātes ievērošanu, ņemot vērā, ka būsiet vienojušies par tikšanās laiku un vietu.

4. Uzstādi sev mērķi. Ziemas laikā mēs arī savās domās kļūstam nedaudz pesimistiskāki, taču pielūko, lai tu vairāk koncentrējies uz saviem sportiskajiem sasniegumiem, nevis “riepas nodzīšanu”. Ar regulāriem treniņiem un pareizu ēšanu “riepa” tāpat pazudīs, tāpēc nevajadzētu uz to ieciklēties. Piemēram, tavs sportiskais sasniegums varētu būt pusmaratona distances noskriešana – gatavojies tam!

5. Izveido jaunu atskaņošanas sarakstu. Ja visas dziesmas no sava treniņu atskaņošanas saraksta jau esi atklausījies, tad izveido jaunu – izvēlies dziesmas, kas tevi padara enerģisku un pacilātu!

Avoti: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment