Noderīgi padomi tiem, kas plāno ģimenes pieaugumu – atklāsim, kā veicināt ieņemšanu!

Ja diviem fiziski veseliem cilvēkiem, kuri nododas regulārai dzimumdzīvei, gada garumā neizdodas ieņemt bērniņu, tad problēma visdrīzāk būs mūsdienu ātrajā un uztraukumiem bagātajā dzīvesveidā. Atklāsim noderīgus padomus, kā ātrāk ieņemt bērniņu!

Veselīgs uzturs

Vīriešiem vajadzētu izvairīties no produktiem, kuriem ir augsts skābju saturs, piemēram citrusaugļiem, kuros ir ļoti daudz augļskābes. Arī sarkanā gaļa un tēja nav ieteicama.

Sievietēm savukārt vajadzētu dažādot uzturu un rūpēties par to, lai tas būtu pilnvērtīgs un sabalansēts. Vismaz reizi dienā vajadzētu ēst mājās gatavotu, siltu maltīti. Ieteicami pākšaugi, piena produkti un putnu gaļa.

Tāpat, derētu pieminēt, ka no kaitīgajiem ieradumiem vaļā jātiek līdz grūtniecības iestāšanās laikam!

Uztura bagātinātāji

Laikā, kad cenšaties ieņemt bērniņu, ieteicams kursveidā uzņemt vitamīnus. Vīrietim vajadzētu uzņemt vīriešu multivitamīnus, savukārt sievietei – sieviešu. Tāpat papildus ieteicama arī zivju eļļa.

Fiziskās aktivitātes

Fiziskās aktivitātes ir svarīgas ķrmenim neatkarīgi no tā vai cenšaties ieņemt bērniņu vai nē, taču šeit uzsvars ir uz citu aspektu. Nereti, kad sportiskas sievietes vēlas ieņemt bērniņu, viņas sportošanu savā dzīvē nogriež kā ar nazi – un tas nav pareizi. Ja fiziskā slodze ir mērena, tad to vajadzētu saglabāt un samazināt vai izvēlēties kādu grūtniecēm draudzīgu alternatīvu tikai tad, kad bērniņš ir pieteicies. Savkuārt, ja fiziskā slodze ikdienā ir liela, tad to vajadzētu pakāpeniski samazināt līdz mērenai, kamēr cenšaties ieņemt bērniņu – kad bērniņš pieteicies, tad tāpat kā iepriekš jau tika minēts – vajadzētu izvēlēties grūtniecēm piemērotas fiziskās aktivitātes. Gadījumā, ja sieviete piekopj mazkustīgu dzīvesveidu, tad ieteicams doties pastaigās – nu vai nodoties citām aktivitātēm, ja pastaigas īsti nepatīk. Galvenais ir darbināt vielmaiņu un regulāri iziet svaigā gaisā. Strauji uzsākt aktīvu sportošanu nav ieteicams.

Mazkustīgam vīrietim ieteicams uzsākt sportošanu jo ātrāk, jo labāk – palielināsies vīrišķo hormonu daudzums, kas savukārt ir tieši saistīts ar auglību, uzlabosies pašsajūta un izturība gultā. Savukārt sportiskam vīrietim jāsaka – tā tik turpini!

Bauda

Sekss pārim, kas vēlas ieņemt bērniņu, nedrīkst kļūt par “vairošanās metodi”. Dzimumaktam ir jābūt baudpilnam. Tāpat nevajadzētu aizrauties ar domu, ka ar seksu jānodarbojas katru 3.dienu –  tas ir mīts, ka tādā veidā var ātrāk ieņemt bērniņu, spermatozoīdu paaugstinātās “koncentrācijas” dēļ. Dzimumaktam ir jānotiek dabiski nevis pēc plāna.

Plānošana

Nenoliedzami sievietei jāseko savai ovulācijai, ja viņa vēlas ieņemt bērniņu (taču nevajag uz to pērmērīgi ieciklēties) – tur vislabāk var palīdzēt aptiekās nopērkamie testi vai ginekologa apmeklējums. Kalendārā un bazālās temperatūras metode, kuru piekopj liela daļa sieviešu, nav pati uzticamākā.

Savukārt vīrietim nevajadzētu aizrauties ar pašapmierināšanos, jo spermatozoīdi var nepaspēt nobriest līdz nākamajai ejakulācijas reizei. Kā jau minēts iepriekš, dzimumaktu nevajag ieplānot, taču vajadzētu izmantot savus “lādiņus” efektīvi!

Brīvais laiks

Abiem vajadzētu padomāt vai stress un ikdienas steiga līdz fiziskam izsīkumam ir tā vērta, lai vēl turpmāk atliktu ģimenes pieaugumu. Stress ir tas, kas var sākumā aizkavēt bērniņa pieteikšanos, turpmāk var palielināt spontānā aborta risku un visbeidzot veicināt dažādu grūtniecību problēmu/sarežģījumu attīstību.

Varbūt labāk atteikties no papildu pienākumiem darbā, kas prasa stresa noturību un virsstundas; varbūt izvairīties no cilvēkiem, kas izraisa nepatiku un varbūt uz brīdi pārtraukt mācības (ja tādas ir), kas liek pavadīt nakts stundas nomodā un tā visa vietā varbūt nodoties kādam hobijam vai vienkārši pavadīt brīvo laiku mājās, abiem kopā esot?

Lasi vēl: Kā pirmslaicīgi noteikt vai jums būs puisītis vai meitenīte? 5 pārbaudīti veidi

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment