Intelligrip: vienmēr optimāla saķere Opel Grandland X

Vadītājiem, kuri vēlas stilīgu un efektīvu kompaktu krosoveru, it īpaši, ja tiem bieži nākas saskarties ar irdenu vai slidenu ceļa segumu, ir lieliski piemērots jaunais Opel Grandland X ar IntelliGrip adaptīvās saķeres kontroles sistēmu.

 IntelliGrip nodrošina optimālu saķeri un stabilitāti uz visiem virsmas veidiem. Atkarībā no braukšanas apstākļiem, priekšpiedziņas Grandland X vadītājs, izmantojot centrālās konsoles rotējošo slēdzi, vienkārši izvēlas piemērotu saķeres kontroles režīmu. Pēc tam elektronika automātiski pielāgo griezes momenta sadalījumu uz riteņiem un ESP iestatījumus (elektroniskā stabilitātes programma) izvēlētajā režīmā.

Opel Grandland X krossovers piedāvā daudzus jauninājumus, piemēram, 360 grādu kameru, adaptīvos LED gaismas lukturus un sertificētus ergonomiskos sēdekļus, kas padara braukšanu drošāku un aizraujošāku. Pateicoties IntelliGrip tehnoloģijai, vadītāji var baudīt šīs priekšrocības jebkurā laikā, uz dažādiem ceļa segumiem”, saka Peters Kusperts (Peter Küspert), pārdošanas un mārketinga daļas vadītājs.

IntelliGrip piedāvā šādus piecus režīmus:

Standarta / On-road: “Standarta režīms” tiek aktivizēts, tiklīdz tiek iedarbināts Grandland X. ESP un saķeres kontrole tiek kalibrēta normāliem braukšanas apstākļiem pilsētas centrā, uz automaģistrālēm vai lauku apvidū.

Sniegs: “Sniega režīms” nodrošina optimālu saķeri uz ledus un sniega virsmām ar ātrumu līdz 50 km/h. Saķeres kontrole regulē priekšējo riteņu spolēšanu, samazinot spolējošā riteņa griešanās ātrumu un pārnesot griezes momentu uz otru priekšējo riteni.

Dubļi: šis režīms ļauj riteņiem vairāk spolēt. Šī apzinātā riteņa ar vismazāko saķeri spolēšana, kad transportlīdzeklis uzsāk kustību, ļauj atbrīvot riepu no dubļiem, lai atkal atjaunotu saķeri. Tikmēr ritenim ar vislielāko saķeri nodrošināts visaugstākais griezes moments. Šis režīms ir aktīvs līdz 80 km/h.

Smiltis: šis režīms pieļauj nelielu abu priekšējo riteņu vienlaicīgu spolēšanu, ļaujot transportlīdzeklim pārvietoties un samazinot grimšanas risku.

ESP izslēgts: tas izslēdz ESP un saķeres kontroli pie ātruma līdz 50 km/h. Drošības apsvērumu dēļ, IntelliGrip automātiski atgriežas standarta režīmā virs 50 km/h ātruma.

IntelliGrip pielāgo griezes momenta sadalījumu uz priekšējiem riteņiem atkarībā no izvēlētā režīma, ļaujot izspolēt, kad nepieciešams, tā radot optimālu līdzsvaru starp saķeri un riteņa spolēšanu.

Inovatīvā IntelliGrip tehnoloģija ir pieejama ar visām Grandland X motoru kombinācijām, Enjoy, Innovation un Ultimate aprīkojuma versijām kā daļa no “All-Road” paketes, kopā ar piecu spieķu 7.5J x 18 collu vieglmetāla diskiem un 225/55 R18 riepām.

Rakstu iesaka: 

Avots: opel.autofavorits.lv

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment