Kāpēc brīvas sievietes tik bieži iekāro precētus nevis brīvus vīriešus? Atklāj N.Kuzmina, psiholoģe

Negatīva pieredze un bailes no nopietnām attiecībām

Lai kā arī sieviete, kur pārdzīvojusi neveiksmīgu attiecību vai smagas šķiršanās pieredzi, nevēlētos ātrāk satikt savu jauno mīlestību, neapzināti viņa tam pretosies. Jo viņa jau zina, ka attiecības mēdz būs sarežģītas un pārdzīvojumi – sāpīgi.

Iespējams, viņa vairs negrib ciest. Visticamāk, viņa patlaban ir gatava tikai īsam, bet dzīvi apliecinošam romānam, lai atjaunotu spēkus.

“Vīrietis, kurš ir precēts vai arī nav brīvs, neapzināti tiek uztverts kā drošs objekts, ar kuru iespēja veidot ilglaicīgs attiecības tiek uzskatīta praktiski līdzīga nullei” – ir pārliecināta psiholoģe. Izvēloties tāda veida attiecības, sieviete saņem uzmanību, siltumu, maigumu un to, kas viņai ir vajadzīgs, turklāt netraumējot sevi vēl vairāk.

Vēlēšanās realizēt seksualitāti

Ir cita sieviešu kategorija, kuras daudz strādā, sevi nodrošina un kurām nav vajadzīgs vīrietis, kurš viņas atbalstītu un nestu mājās algu. Viņas ļoti labi apzinās savu seksualitāti un pirmām kārtām tiecas apmierināt juteklīgās vajadzības.

Kā likums, paziņu loks viņām ir samērā šaurs, meklēt partnerus bāros viņām jau neliekas vairāk tik interesanti, bet šķirstīt iepazīšanās sludinājums – nav īsti droši: negadījuma un pastāvīgi mainošies mīļākie apdraud veselību.

“Izvēloties precētu, sieviete atbrīvot sevi no garlaicīgas nodarbes – mīļākā meklēšanas, saņem labu, regulāru seksu. Un praktiski līdz minimumam samazina risku, ka agri vai vēlu partneris sāks uzmākties viņai ar bildinājumu un piedāvājumu veidot ģimeni ar bērniem” – skaidro psiholoģe.

Neprasme veidot nopietnas attiecības

Bet mēdz būt tā, ka sieviete, kurai privātā dzīve nav sakārtojusies, dzemdē meitiņu “sev”. Un, zinot pēc savas pieredzes, cik cietsirdīga vispār mēdz būt pasaule un vīrieši bieži vien, cenšas pēc iespējas sīkāk par to izstāstīt savai meitai, lai pasargātu viņu no kļūdām un ciešanām.

Tāda meita pieaug ar skaidru nostāju par to, ka no attiecībām neko labu nesagaidīsi, visi labie prinči jau sen ir aizņemti, bet no seksa var tikai palikt stāvoklī. “Šādā veidā iepotētās domas biedē, sieviete nespēj izveidot pilnvērtīgas attiecības, baidoties atkārtot mātes likteni, –  stāsta psiholoģe.  – Un atkal vīrietis, kurš nav brīvs, parūpēsies par kontracepciju, mīļāko iepriecinās nevis tai pārmetīs un darīs pāri. Tādējādi viņa saņem pozitīvu pieredzi, kas iespējams turpmāk sniegs viņai pārliecību”.

Vajadzība dzīvot ciešanās

Sievietēm principā ir raksturīgāk izveidot sev situācijas, kur viņām nāksies ciest un paciest: sabiedrības stereotipi liek viņām būt “saprotošām”, “maigām”, “pacietīgām”. Un tas nozīmē, paklusēt, pazemīgi nodurot acis, pat tad, ja viņas kaut kas tomēr neapmierina.

Bet dažām, balstoties no sava temperamenta vai audzināšanas, ir nepieciešami pārdzīvojumi: spēcīgas emocijas rada iespaidu, ka tu es dzīvs, un tava dzīve vismaz nav garlaicīga. Iemīlēties precētā vīrietī un uzsākt ar viņu romānu – vispār nav slikts veids, kā piepildīt savu dzīvi ar neizsakamām sajūtām!

Sieviete var apzināties vien to, ka tāda saikne sniedz viņai vienas vienīgas mokas, bet nevar to pārraut, jo viņa nemaz nemāk dzīvot savādāk – laimīgi, viegli, neko nepārvarot.

Ja uzmanīgi lasījāt, varējāt pamanīt, ka aiz visiem šiem iemesliem slēpjas viens liels iemesls: vajadzība pēc drošības. Ar precētu vīrieti nevar izveidot pa īstam tuvas attiecības, kas var būt laimīgas, bet var arī sāpīgi ievainot.

Tāpēc, aizraujoties ar precētiem vīriešiem, ir vērts tomēr padomāt: kas tieši traucē jums atrast savu pāri starp brīvajiem vīriešiem? Iespējams, ka atbilde uz šo jautājumu kļūs par pirmo soli pretim privātajai laimei bez bailēm.

Lasi vēl: “Ģimenes robežas jāsargā vīrietim, bet par tās laimi gādā sieviete” – krievu psiholoģe par to kā sargāt savu ģimeni

Avots: abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment